Livslängd

Spara surf till nästa månad?

Med vilka abonnemang kan man spara surf till nästa månad?

En del månader surfas det mer och andra mindre. Och ett bekvämt sätt att leva med de upp- och nergångarna i datatrafik är att kunna spara surfen till längre fram. Det ökar livslängden på ett mobilabonnemang och man får även en anledning att vara sparsam med sin surf om man vet att den finns kvar i nästa period. Men många abonnemang ger dig inte möjligheten. Därför listar vi de abonnemang som tillåter, helt eller delvis, att man sparar surf till nästa månad. 

spara surf till nästa månad

De bästa abonnemangen där du kan spara surf till nästa månad

Nedan listar vi de bästa (läs mest prisvärda) abonnemangen som erbjuder en utökad livslängd på surf genom att kunna spara den. Två av abonnemangen har förutom månadssurf även en surfpott som även den sparas. Klicka på loggan eller på "läs mer" för att gå till leverantören.

8 GB/mån (+25 GB startpott) 69 kr/mån i 4 månader, sedan 149 kr/mån Fria samtal, sms och mms LÄS MER
6 GB (+20 GB startpott) 80 kr/mån i 3 månader, sedan 160 kr/mån Fria samtal, sms och mms LÄS MER
7 GB 97,50 kr/mån i 2 månader, sedan 195 kr/mån Fria samtal, sms och mms. Erbjuder studentrabatt, seniorrabatt och rabatt för barn under 18 år! LÄS MER

Andra abonnemang som sparar surf till nästa period

Det finns övriga abonnemang som förvisso låter dig spara din surf men som genom att inte vara lika prisvärda inte kan rekommenderas om du är ute efter att få så mycket surf som möjligt för pengarna.

telia spara surf till nästa månad

Telia har en abonnemangstyp som tillåter att man sparar surf till nästa månad vilket är Mobil Komplett. I jämförelse med andra abonnemang så är det ett dyrare alternativ då endast 2 GB surf kostar från 199 kronor/månad. För att komma upp i samma surfmängd per månad som ovanstående lista erbjuder så är kostnaden 339 kronor/månad för 6 GB/månad (vilket är anledning nog för att inte komma med på listan).

halebop spara surf

Halebop ger dig möjligheten att spara oanvänd surf till nästa månad. Dock så kan du bara spara så mycket som den månadssurf ditt abonnemang är på. Så har du exempelvis 6 GB surf per månad så kan du maximalt spara 6 GB surf. Månadskostnaden är också något hög för att komma upp i samma klass som de i vår lista. Ett abonnemang med 3 GB surf/månad kostar 169 kronor/månad.

Abonnemang som du kan spara KÖPT surf med

Vissa abonnemang sparar surf till nästa månad men gäller endast om du betalar för extra surf. Exempelvis gäller det vissa kontantkort eller när du köper extra surf efter att den är ordinarie är slut.

spara surf till nästa månad med tele2

Ja, du kan spara surf till nästa månad med tele2. Fast bara surf som du köpt extra. Om du har ett abonnemang och din surf tar slut så erbjuds du köpa extra surf. Den surfen som du betalar extra för kan du sedan spara till nästa månad.

Abonnemang som INTE sparar surf till nästa månad

Vissa abonnemang sparar surf till nästa månad men gäller endast om du betalar för extra surf. Exempelvis gäller det vissa kontantkort eller när du köper extra surf efter att den är ordinarie är slut.

comviq-black

Nej. Det går inte att spara surf till nästa månad med något av Comviq's abonnemang eller kontantkort. Köpt extra surf och kontantkortens surf gäller endast i 30 dagar.

telenor spara surf till nästa månad

Nej, du kan inte spara surf till nästa månad med Telenor. Telenor var redan 2014 en av de nätägare som inte hoppade på att erbjuda sparad surf när tjänsten först lanserades. Däremot så är mobilabonnemang från Vimla på Telenor's nät.

tre spara surf till nästa månad

Nej, du kan inte spara surf till nästa månad med Tre. Tre har däremot ett av de bästa utbuden när det gäller kombinationen av mobilabonnemang och mobiltelefon i ett. Så är du ute efter en ny mobiltelefon och prisvärda abonnemang (dock utan sparad surf) så kan du klicka här.

I dessa uppkopplade tider så är det förvånansvärt att inte alla mobiloperatörer erbjuder möjligheten till att spara surf till nästa månad. Att komma åt e-post, söka information eller vara på sociala medier är en sådan naturlig del av vår vardag, på gott och ont.

På www.livslangd.se så har vi målet att erbjuda svar på frågor kring livslängd, hållbarhet och sparande kring det som folk vanligen söker efter. Vi uppdaterar löpande vår information om det sker någon förändring. Under tiden kan vi bara rekommendera dig som är ute efter möjligheten att spara surf att byta mobilabonnemang till ett som passar dina vanor.