Livslängd

Hur ofta kan man träna magen?

Hur ofta kan man träna magen utan att ta skada?

Att träna magen och därmed få upp en bra bålstyrka är ett bra mål. Men det gäller att variera och låta kroppens olika muskelgrupper vila mellan träningspassen. Sen så sitter inte all bålstyrka i magen utan även rygg och ryggslut hjälper mycket till för just stabilitet, styrka och i slutändan en mer vältränad bål.

hur ofta kan man bleka tänderna

Om du är otränad

Om du är otränad så kan magövningar vara slitigt. Du har dock en stor fördel genom att du snabbt bygger upp muskler. Du behåller en muskelbyggande effekt ungefär dubbelt så länge jämfört med någon som tränar mer regelbundet. 

I slutändan är det din egen kropp som får bestämma. Har du fortfarande träningsvärk så är det kroppens sätt att berätta att den behöver vila - men inte för länge. Ett eller två dygn räcker, vilket innebär att du kan träna åtminstone 3 pass i veckan.

Innan Träning - Boost

I takt med att du belastar dina muskler, oavsett muskelgrupp, så kommer kroppen att då och då (eller ofta) säga ifrån och visa sig genom trötthet och en seghet i början av träningspassen. Då kan en boost vara på sin plats. Många använder idag olika kosttillskott innan träning som ger den boosten. En annan person kan istället sikta in sig på att äta och motivera sig på andra sätt.

Glöm inte ryggen!

Tandskena för hemmabruk är en enkel metod där man biter ihop en mjuk tandskena som är fylld med en gel. Gelen är inte frätande som hos tandhygienisten och ger därför inga ilningar. Tandskena med gel är inte lika effektiv men när man väl har fått resultat så räcker det med att använda skenan cirka 1-2 gånger per år för att hålla tänderna fortsatt vita.

En första behandling räcker och därefter så 1-2 gånger per år. Kostnad för startbehandling om cirka 500 kronor och påfyllning för cirka 300-400 kronor. 

AKTIVT KOL FÖR TANDBLEKNING

Aktivt kol binder orenheter och bakterier till sig och kan lösa upp mindre fläckar som inte sitter så djupt. Det är en skonsam men lite kladdig upplevelse då man blir svart i hela munnen och måste skölja mycket för att bli av med det. Aktivt kol är långt ifrån lika effektivt som en blekning med tandskena eller blekning hos en tandhygienist.

Kan ge synligt resultat första gångerna (efter 3-4 borstningar). Kräver löpande borstning för att hålla. Kostnad om cirka 45-70 kronor per månad.

Jämför pris på olika metoder för tandblekning

TANDHYGIENIST 6 - 12 månader från cirka 3 000 kronor Tandläkarmottagning
TANDBLEKNING, KIT FÖR HEMMABRUK 6-12 månader 495 kronor
TANDBLEKNING, KIT FÖR HEMMABRUK 6-12 månader 499 kronor
TANDKRÄM MED AKTIVT KOL Löpande användning krävs 45 kronor

Vi samlar de vanligaste frågorna om hur länge någonting håller och efter gedigen research ger dig svaren. Så slipper du själv leta! I den här artikeln svarar vi på frågan - hur länge räcker en tandblekning? - och berättar om de olika metoder som finns samt hur länge de håller.